CNC Operatør

Som faglært CNC Operatør vil du bruke digitale verktøy til å tegne og styre styre mekaniske maskiner og lage komplekse deler i tre, metall eller andre materialer.

cnc operator.jpg

Bli CNC Operatør!

Som CNC Operatør kan du jobbe innen tre- og byggevareindustri,  kjemisk industri, mekanisk industri, oljevirksomhet, farmasøytisk industri, treforedling og skipsbygging.

Dette gjør en CNC Operatør

CNC-operatøren bruker datamaskin til å styre mekaniske maskiner og lage komplekse deler i tre, metall eller andre materialer.

CNC står for Computer Numerical Control. EN CNC maskin arbeider to- eller tredimensjonalt, men har som regel tre akser, (det finnes maskiner med opp til ni). Ved hjelp av dataprogrammer og digitale tegninger kan disse maskinene lage mange like og veldig komplekse deler. Maskinene jobber raskt og effektivt, og er helt nøyaktige.   CNC maskiner er viktige for å effektivisere produksjonen i både større og mindre industribedrifter. 

CNC-operatøren må kunne arbeide nøyaktig og effektivt, du må kunne jobbe selvstendig og i samarbeid med andre. Du bør være interessert i maskiner og teknologi, og du bør være praktisk anlagt. Arbeidet foregår inne i et verksted eller industriproduksjon.  

 

Utdanningsløp CNC Operatør


Sentrale oppgaver

  • mottak av materialer
  • lage digitale tegninger
  • programmering
  • produsere og bearbeide  ulike materialer ved hjelp av manuelle og styrte verktøymaskiner
  • velge skjæreverktøy og skjæredata
  • bruke digitale hjelpemidler til å utvikle og redigere programmer for styrte verktøymaskiner samt informasjons- og administrasjonssystemer
  • vedlikehold av maskiner og tilhørende utstyr


KONTAKT
ivar2.jpg

Ivar H. Hansen

Adm. Dir., Norsk Trevare

  Telefon:   23087612
  Mobil: 95935131
  E-post: