Byggcamp 2017

Publisert: 18.10.2017     Endret: 18.10.2017

Byggcamp ble arrangert ved Kuben Yrkesarena i Oslo i forrige uke. Nesten 1200 elever og rådgivere fra ungdomsskolene i Oslo møtte opp for å lære om mulighetene innen Bygg- og anleggsteknikk.

byggcamp2017.jpg

- Mur er best, sier ungdommene på standen på Kuben under Byggcamp.

Dette er andre gang Byggcamp arrangeres ved Kuben Yrkesarena. Byggcamp har vært arrangert i Rogaland de fem siste årene, og i år ble det arrangert i Oslo, Stavanger og Larvik. Målet med byggmessen er å vise frem bredden i bygg og anleggsnæringen, for å få opp søkertallet til Bygg- og anleggsteknikk. Alle ungdomsskolene i Oslo var invitert til Kuben Yrkesarena hvor bedrifter, opplæringskontor og videregående skoler med elever og lærlinger stilte opp for å vise frem hvilke muligheter som finnes.

Samtidig var rådgiverne ved ungdomsskolene invitert til en rådgiverkonferanse der Jon Sandnes fra Byggenæringens Landsforening (BNL) og Jonal Bals fra Arbeiderpartiet snakket om det store behovet for folk med bekgrunn innen bygg og anlegg.

-        Dagens byggenæring er preget av digitalisering. Men vi trenger folk med praktisk forståelse, for å kunne nyttiggjøre oss av ny teknologi, slo Jon Sandnes, adm dir i BNL fast.