Et «hemmelig» utdanningstilbud

Publisert: 27.12.2017     Endret: 27.12.2017

Få kjenner til fagskolen som en karrièrevei.

fagskolen østfold.JPG

Elever ved Fagskolen i Østfold.

De fleste elevene søker seg til studiespesialisering, mens 40 % av elevene søker seg til yrkesfag. Ser vi på behovet i arbeidsmarkedet er det størst behov for fagarbeidere. I følge Statistisk Sentralbyrå vil Norge mangle omtrent 100.000 fagarbeidere i 2035.

Fagskolene tilbyr mange muligheter for studenter som ønsker å ta en utdanning som er tett på den praktiske virkeligheten. Har du allerede fag- eller svennebrev, kan du videreutdanne deg på fagskolen.

På fagskolen vil du få teoretisk og praktisk undervisning som bygger på fagutdanningen. Den kvalifiserer deg for oppgaver innen blant annet beregning og prosjektering, bruk av digitale verktøy, innkjøp og logistikk, planlegging og ledelse av byggeprosjekter med mannskapsressurser. Enkelte fagskoleutdanninger gir grunnlag for å søke om mesterbrev, og i noen tilfeller ingeniørutdanning.

Fagskoleutdanninger er som regel organisert slik at du kan studere mens du er i jobb. 

Flere bedrifter ønsker arbeidstakere med fagskoleutdanning. I følge NHO sier fire av ti bedrifter at man taper arbeidsoppdrag fordi man mangler arbeidskraft med fagskoleutdanning.

Kunnskapsdepartementet ønsker nå å løfte dette «hemmelige» utdanningstilbudet, som etter hvert vil gi studiepoeng.

Søknadsfrist er normalt 15. april. Sjekk skolens nettsider for mer informasjon