Gull til Norge i EM i anleggsgartnerfaget

Publisert: 02.10.2018     Endret: 02.10.2018

Nils Karjetta i BetonmastHæhre-selskapet Steen & Lund og Kjetil Schwoch fra Anleggsgartnerfirma Strandman AS tronet øverst på pallen i Yrkes-EM i helgen.

YrkesEM Budapest 18_pallen_nett.jpg

I forrige uke gikk Euroskills av stabelen i Budapest, og blant tolv lag fra hele Europa gikk de to fra Norge helt til topps i konkurransen.

Etter en uttakskonkurranse i mars kvalifiserte Nils Karjetta (lærling hos Aakerholt Steen & Lund AS) og Kjetil Schwoch (lærling hos Strandman AS) seg til å representere Norge og anleggsgartnerfaget under Euroskills 2018.

Gutta har stått på lenge før startskuddet gikk for den 3 dager lange konkurransen. I tillegg til flere samlinger med WorldSkills Norge er det brukt masse tid på egentrening på det flotte anlegget ved Gjennestad Videregående skole. De har virkelig fått kjenne på hva som kreves av motivasjon, samarbeid og ikke minst tempo og effektivitet de siste månedene, og ikke minst under konkurransen.

I konkurransen skulle deltagerne utforme en takterrasse, komplett med vegetasjon, vann, fuglehus og insekthotell i løpet av tre dager.

Totalt 525 deltagere under 25 år representerte sitt land under Euroskills 2018. 14 spente norske deltagerne i 12 ulike yrkesfag deltok i det som skulle bli en kveld med premiedryss. Det ble totalt 5 edlere medaljer til Norge som ble konkurransens femte beste nasjon, og best i Norden. Norge fikk totalt et høyt gjennomsnittlig score (710 p.), og alle deltagerne har gjort en fantastisk innsats!