Vellykket Murstunt!

Publisert: 20.09.2018     Endret: 20.09.2018

I fjor kjørte de betongstunt, i år murerstunt. De ferske elevene på Bygg- og anleggsteknikk på Hellerud videregående skole fikk en pangstart i praktisk arbeid, da de møtte opp til skolestart.

Murstunt Hellerud.JPG

Murmesternes Forening har i godt samarbeid med Oldtimers og byggfaglærerne på Hellerud videregående skole gjennomført 4 ekskursjoner og 7 praksisdager i verkstedet på Hellerud videregående skole.

Det er stor aktivitet i verkstedet på Hellerud videregående skole når murerfaget har dratt i gang dugnad for å rekruttere flere elever til faget. De første to ukene på Vg1 Bygg- og anleggsteknikk får nemlig ?? elever starte rett på praktisk arbeid i murerfaget, i et samarbeid mellom skole, bedrifter og bransjeforening.

-          Det her er oppskriften på godt samarbeid mellom skole og bedrift, så her trekker vi alle sammen i samme retning og vet hva vi vil, sier Petter Høglund som har ansvaret for opplæringen på Bygg- og anleggsteknikk på Hellerud vgs.

Målet med stuntet er at flere elever skal få øynene opp for faget, og en interessekartlegging som ble foretatt etter de to ukene viser at dette har vært en suksess. Av de 40 som var med, har 19 elever meldt murerfaget som førstevalg for videre spesialisering og praksis. Det lover godt for bransjen som i flere år har slitt med rekruttering i Oslo.

Samarbeid mellom skole og næringsliv

Sentralt i opplegget er å involvere næringslivet. Elevene har vært på bedriftsbesøk hos Rolf Holm på det nye Nasjonalmuseet, hos Randers/BMC sitt showroom, hos Mjøndalen Mur og Puss på Munch Brygge og hos Fagflis-skolen. I tillegg har bedriftene sponset med nye materialer fra Weber, Fag Flis, Randers og utstyr fra Einar Stange.

- Det er veldig hyggelig å bli invitert inn til å være en av deltagerne under dagene som presenterte Mur og Flisleggerfaget til nystartede elever. Som leverandør av varer og tjenester til byggesektoren, ser vi på sammen måte som bransjeforeningene (i dette tilfellet NML) et stort behov for ,og vitalisering av, rekrutering av nye utøvende til faget, forteller Jan Gunnar Molde i FagFlis.


De er veldig fornøyd med årets stunt. 

- Vi oppsummerer dagene som veldig interessante og ser at kombinasjonen skoleverket, opplæringsansvarlige for faget (NML) og oss som næringsliv, burde ha både felles interesser og potensiale til å finne sammen og utvikle attraktive konsepter for rekrutering til håndverksfagene.